emailicon.png   facebookicon.png   pintersticon.png   twittericon.png   rssicon.png

cart.jpg

eboszi_blogon.jpg

clowninthecircle.jpg


doityourself_rose.jpg


inspiralo_green.jpg


gyik.jpg

archivum.jpg

garden_ball.jpg

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

2014.04.20. 00:01 - miss Scotty

easter.jpg

HAJPÁNT

2014.04.16. 19:03 - miss Scotty

Címkék: tavasz nyár hajpánt öltözékkiegészítő miss Scotty

Amit Hébé ihletett.

Hébé volt a ifjúság istennője a görög mitológiában, Zeusz és Héra gyermeke.

Az ifjúság istennőjeként eredetileg az ő feladata volt a fiatalságot és örök életet biztosító nektár őrzése és annak felszolgálása az Olümposzon (ám ezt a szerepet Ganümédész hamarosan átvette tőle). Mégis Hébét gyakran emlegetik úgy, mint az istenek pohárnokát. Ő készítette el testvére, Árész fürdővizét és ő segítette fel Hérát rettegett harci szekerére. Hébé őrizte az örök fiatalság forrásának titkát és helyét. Gyakran járt az emberek között és nyilaival elvette az ifjúságot a halandóktól és másnak adta oda. Hébé nyilai egy idő után mindenkit eltaláltak. Ezek a nyilak ráncokat és néha betegségeket, fájdalmat hoztak, de bölcsességel és tapasztalattal társulhattak. Így találkozhatott a földön Héraklésszal, akibe azonnal beleszeretett. Miután a nagy hős meghalt és az istenek közé emelte, Hébé lett a felesége az Olümposzon. Ujjatlan ruhában ábrázoják örök ifjúként.

hebe_sarah.jpg

 

Hozzávalók:

  • margaréta művirág leveleivel együtt,
  • zöld színű gyapjúfilc,
  • kb. 20cm hosszú (1cm széles) zöld színű gumiszalag,
  • ragasztópisztoly

 

Így készül:

  • A művirágot darabjaira szedem. A virágnál óvatosan, mert ha teljesen a tövében metszem el, a virág szirmai darabokra eshetnek.
  • A virág mennyiségétől függően vágom ki a gyapjúfilcból a végein lekerekített, elnyújtott szilvamag formát.
  • Elrendezem rajta a virágokat és a leveleket, majd elkezdem felragasztani rá azokat.
  • A gyapjúfilc végére nem ragasztok virágot sem levelet, mert ide varrom majd a zöld gumiszalagot.
  • A gumiszalag hossza attól függ, hogy mekkora a gyapjúfilc hossza. A gyerek fejéhez mérve lehet a kellő hosszúságúra vágni a gumiszalagot.

 

arrow.jpg

 

VÉRFRISSÍTÉS

2014.04.06. 14:34 - miss Scotty

Címkék: varrás gyereksapka tavasz nyár öltözékkiegészítő gyerektrend egyedi gyerekruha miss Scotty

Egy ideje szorgosan dolgozom pár új dolgon, ami tulajdonképpen nem is annyira új. A VARÁZSOLLÓ blogon eddig is voltak fejrevalók, de csak mint mellékszereplők.

Amikor dolgozom és új terveket szövögetek, gyakran nyúlok vissza a gyerekkori emlékekhez. Így volt ez most is ezeknél a cuki kis fejrevalóknál. Anyukám gyakran varrt ilyet a húgomnak és nekem a 70-es években. A külföldi oldalakon bonnet néven ismerik.

Először egy hármas kollázst akartam készíteni, de úgy nem lett volna annyira részletgazdag a kis fejrevaló, így külön külön mutatom meg a gyönyörűségeket.

Az első képen egy púderrózsaszín, pamut csipkével díszített bonnet látható. A  megkötője kétoldalas szatén szalag, ami színben harmonizál az egész fejfedővel.

puder_bonnet.jpg

 

Fehér, 100% pamutból készült bonnet, amin szintén pamut csipke látható. A csipke szélessége ezúttal kb. kétszer akkora, mint a púderrózsaszín elődjét díszítő csipke.white_bonnet.jpg

 

Ciklámen (szitnén 100% természetes alapanyagból készült) bonnet. A pamut csipke erről sem hiányozhat, de a fő díszítő elem a fodros sild, ami a bonnet teljes elején végighalad. Megkötőnek nagyon széles (6cm) ciklámen szalagot használtam.

fukszia_bonnet.jpg

Mind a három darab egy - másfél éves gyerekfejre készült. Első sorban fotókelléknek készítettem, de igény esetén szívesen készítek a  VARÁZSOLLÓ webáruházba is.

letter_s.jpg