emailicon.png   facebookicon.png   pintersticon.png   twittericon.png   rssicon.png

garden_ball.jpg

eboszi_blogon.jpg


doityourself_rose.jpg


inspiralo_green.jpg


gyik.jpg

archivum.jpg

TÁSKA A DZSUNGELBŐL

2014.09.12. 12:21 - miss Scotty

Címkék: táska varrás ősz tél táskakészítés öltözékkiegészítő miss Scotty

Ami akár Jane táskája is lehetne, nem gondolod?

Jane egy amerikai nő Baltimore-ból (Maryland). Professzor Archimedes Q. Porteran lánya, aki Tarzan szerelme lesz, majd később a felesége.

Brenda_Joyce.JPG

1945-től 1949-ig ő játszotta Johny Weissmüller mellett Jane szerepét a Tarzan című filmben.

leopard.jpg

Ezúttal is megnyugatom a kedves állatvédőket (magam és családom is állatbarát), hogy nem valódi állatbundáról van szó. Az előző bocis táskával összehasonlítva, mindenben megegyezik vele. Az anyag szintén Németországból érkezett, míg a füleg ázsiai barátainktól. A táskafüleket rögzítő szegecsek szerszámjáért pedig Gombdinasztiának tartozunk köszönettel.

exclusive.jpg

COWBOY, AZAZ COWGIRL TÁSKA

2014.09.10. 23:23 - miss Scotty

Címkék: táska varrás ősz tél táskakészítés öltözékkiegészítő miss Scotty

A cowboyok Amerika újkori történelmének meghatározó szereplői voltak. A cowboy szó jelentése tehenészfiú, marhapásztor.

cow-girls.jpg

kép forrás: Old picture of the Day

„A cowboy az az ember, akinek lova, coltja és kalapja van”, hangzik a feltehetően északiaktól származó mondás. A kalap barna vagy szürke Stetson-kalap volt. Fehéret és feketét csak a városi emberek hordtak. A cowboyok ruházata a célszerűséget szolgálta. Egész nap a marhákat kellett terelgetniük, ezért a hőség ellen meg kellett védeniük magukat. A fej védelmére szolgáló kalap máig a jellegzetessége a cowboystílusnak. A nyakukban kendőt hordtak a por elleni védekezés céljára és az izzadás ellen. Erős inget és nadrágot viseltek, amin külön marhabőr lábszárvédő volt, ami a ruházatot és a lábat is védte. Erős magas szárú cipő vagy csizma tartozott még a felszereléshez, amit még a lovastartozékok, sarkantyú stb. egészített ki.

forrás: wikipedia.org

A cowboyok ihlette a képen látható táskát. Az 1860-as évek végén nem nagyon készültek ilyenek, de így több, mint 150 év után, íme itt az első miss Scotty cowgirl táska.

cow_bag.jpg

A táska alapanyagát még tavaly rendeltem Németországból. Akkor még nem tudtam pontosan, hogy mi is lesz belőle. Először melllényben gondolkodtam a lányaimnak, aztán idővel meggondoltam magam és táska született belőle. De!!! a maradékból mellény lesz. A táskafülek Ázsiából repültek hozzánk, szintén valamikor a tavalyi évben.

cow.jpg