emailicon.png   facebookicon.png   pintersticon.png   twittericon.png   rssicon.png

garden_ball.jpg

eboszi_blogon.jpg


doityourself_rose.jpg


inspiralo_green.jpg


gyik.jpg

archivum.jpg

ŐSZI MELLÉNY KISLÁNYOKNAK

2014.08.29. 15:50 - miss Scotty

Címkék: varrás ősz tél mellény gyereknadrág gyerektrend egyedi gyerekruha miss Scotty

De még milyen mellény! Neonkorall színű. Tulajdonképpen ilyen színnévvel még nem igazán találkoztam, így gondoltam kreálok egy olyat, amilyenre véleményem szerint hasonlít. Kicsit korallos, kicsit neonos (világító) és mindezek fejébe, steppelt. Belsejébe korall színű poláranyag került. Szerettem volna ugyanolyan, vagy legalább is hasonló árnyalatú húzózárat a mellényhez, de nem volt szerencsém. A mellény tulajdonosának viszont így is tetszik, ezzel a színnel.

sarah_mellenyNo1.jpg

A mellény az egyszerűen elkészíthető kategóriába tartozik. Még így is, hogy állógallér került rá. Gallér nélküli verzió az igazán könnyű kategória, de mint már írtam, így sem vészes összeállítani.

A mellényhez nadrág is készült (a nagyobbik is kapott egy ugyanilyet a saját méretében), afféle boyfriend nadrág. Jellegzetessége, hogy a csípőn hordják és fel van hajtva a szára. Az ülepe lehet kicsit mélyebbre szabott, a derékrész a két zseb végéig gumiszalaggal húzott. Az elejeszáron két-két kivarrt elejeszűkítő varrás és svéd oldalzseb található.

sarah_mellenyNo2.jpg

25_experience_stamp.jpg

ISKOLAKEZDÉS

2014.08.25. 20:13 - miss Scotty

Címkék: ősz tél gyerektrend kötés horgolás egyedi gyerekruha miss Scotty körsál

rainbowcowl.jpg

Elmúlt a nyár (ami az országnak ezen a felén szinte nem is volt, mert annyi eső esett 2014 nyarán), jön az ősz,  hűvösödnek a napok. Kamaszodik a nagyobbik és már saját elképzelései vannak a ruházkodását illetően (bár, nem mintha eddig nem lett volna, hiszen nagyon öntudatos gyermek). Az itteni KIK-ben vásároltam többfajta fonalat és a kisasszony kiválaszotta magának az egyiket.

A körsál 15-ös tűvel készült pár óra leforgása alatt. 45szemre szedtem és amennyit adott a fonal, addig kötöttem. Szerencsére elég magas sál született belőle, így egészen biztosan nem fog benne fázni első sarjunk M-Sz. D.